cvetnoetno

projekt  “cvetnoetno” je končan. blazine, pregrinjala in pleti so skvačkani, leseni deli spojeni in polakirani. razstava bo na ogled od 1. junija v slovenskem etnografskem muzeju. nastajanje je najlepši del procesa, pomeni prenos idej iz skic v realnost, ki je vedno znova presenečenje. eksperimentiranje z materialom in tehnikami pripelje do spreminjanja prvotnih idej, njihovi  zaključki so včasih drugačni od tistih, zamišljenih na začetku dela. vsak izpeljan projekt pomeni osnovo za nadaljne delo, proces se prestavi na nova področja raziskovanja. kolekcija oblačil jesen/zima 2011/12 bo najverjetneje nadajevanje projekta “cvetnoetno”.

the “cvetnoetno” project is completed; the pillows, blankets and plaids have been crocheted, and the wooden pieces have been assembled and painted. the exhibition will be open from 1 june at the slovenian ethnographic museum. the most beautiful part of a project is its realization, meaning the transfer of ideas from sketches to reality, which is always a surprise. experimenting with materials and techniques leads to changing the initial ideas; their conclusions are sometimes different from those conceived at the start of the work. each project which is carried out is a basis for further work, and the process moves to new areas of research. the autumn/winter 2011/12 collection will probably be a continuation of the “cvetnoetno” project.

4 comments

v pričakovanju jutrišnjega dne in cele cvetnoetno niti

by ana on May 31, 2011 at 13:29. Reply #

krasno je, ko ideje oživijo. v dobri družbi rastejo in se razcvetijo.
uživala sem “every step of the way” !

by šp. on May 31, 2011 at 19:24. Reply #

[...] Včeraj se je zgodila ena super otvoritev razstave Cvetnoetno, arhitektke Špele Leskovic in modne oblikovalke Almire Sadar. [...]

by » Blog Archive » Cvetnoetno on June 2, 2011 at 14:29. Reply #

Cvetnoetno se mi zdi krasen projekt, vsaj to kar sem zaenkrat videla na slikcah v časopisu in tukaj na blogu, me prav vleče, da bi videla še več. Žal mi je, da se ne bom mogla udeležit delavnice kvačkanja….morda bo pa druga priložnost. Vsekakor si bom razstavo pogledala v kratkem. Če bo pa ideja še rastla in cvetela….potem še toliko bolj nestrpno čakam na naslednjo kolekcijo oblačil.
Se pa ob tej priložnosti zahvaljujem za koščke blaga, ki mi jih je posredovala Gordana. Zelo vesela! Zdaj moram najti potreben mir in čas, da bodo tudi moje ideje zacvetele :-) .

by Valentina Vovk on June 3, 2011 at 11:27. Reply #

Leave your comment

Required.

Required. Not published.

If you have one.